padokback2.png

Mi a célunk?

Használható és minőségi tudást szeretnénk átadni, hogy magabiztos rutinnal vágj neki az érettséginek és megfelelően felkészülve helyt tudj állni később a felsőoktatásban, illetve szakmailag jól képzett, munkádat szerető felnőttként vágj neki a nagybetűs életnek.

AMIT MÉG KURZUSAINKRÓL TUDNI KELL

Az elmúlt évek tapasztalatai alapján azzal a komoly problémával kellett szembesülnünk, hogy mivel a felkészítőinkre jelentkező diákok különböző középiskolákból érkeznek, a választott érettségi tárgya(ka)t illetően felkészültségük is jelentősen eltérhetProbléma lehet továbbá az is, hogy egyénenként és adott esetben témakörönként is eltérő lehet egy-egy tananyagrész elsajátításához, begyakorlásához szükséges idő.

A gyakorlatban, oktatásunk során ez a probléma a következő módon jelentkezett: egyrészről így a 100 órás tanfolyam nem biztos, hogy minden tananyagrész vagy mindenki esetében elegendő az anyag minden részletének alapos megismeréséhez, másrészről viszont nem szeretnénk feleslegesen idő és pénzráfordítással terhelni egy 150 órásra kiterjesztett felkészítővel azokat a diákokat akiknek pl. felkészültségük okán ez szükségtelen.

Ennek a problémának a megoldásására a következő rendszert vezettük be:
  • az alapfelkészítő 100 óra (25 héten át heti 4 óra), amely egy teljesértékű felkészítő, minden tárgy esetében az elmélet közös átgondolásával és az erre épülő megannyi feladat megoldásával készít fel az érettségire.
  • kiegészítő kollokviumok : havonta (minden negyedik héten), pénteki napokon 4*45 percben kerülnek megtartásra az alapkurzuson túl. Ezek a kurzusok opcionálisak, tehát mindenki maga dönti el, hogy szükségesnek érzi-e az előző két hét anyagát ilyen plusz foglalkozáson mégegyszer áttekinteni egy közös feladatmegoldás keretében. Ezekre a kurzusokra külön, legkésőbb az adott kuzusidőpont előtt 3 nappal lehet jelentkezni elektronikusan. (Tehát a pénteki kurzus hetében legkésőbb kedd délután 16:00-ig). Ezek a kiegészítő kurzusok diákjaink számára 500 Ft/óra óradíjjal elérhetőek, tehát 2000 Ft befizetésével ill. átutalásával válik véglegessé a jelentkezés. A kiegészítő kurzus anyaga mindig az aktuális csoport haladása szerint, a tanárral egyeztetve kerül kialakításra.

Kurzusaink és azok központi tantárgyi követelményei

(Angol és német nyelvből a 2017/2018-as tanévben nem indítunk felkészítőt)

Studium Litterarum. Minden jog fenntartva!

információ: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

telefon: +36 30 720 4693